Billund Designer Outlet wordt na eventuele realisatie Scandinavisch’ grootste outlet vrijwel direct gelegen naast de bekende themaparken Legoland, Lalandia Waterpark en direct tegenover de luchthaven. Billund International Airport is de tweede luchthaven van Denemarken en vervoerde in 2016 maar liefst 3.1 miljoen passagiers van en naar Europese steden. 

Billund Designer Outlet heeft de vergunning om te groeien tot een oppervlakte van 20.000m² (GLA) met meer dan 100 winkels en 1.000 parkeerplaatsen, het verzorgingsgebied heeft 2.3 MIO binnen 90 minuten reistijd. Naar verwachting opent Billund Designer Outlet na 2020 haar deuren. 

Plaats:             Billund in Denemarken

Opening:         naar verwachting in 2021

Oppervlakte:  12.500m² met mogelijkheden tot groei naar 20.000m²

Project:            Designer Outlet Centre

 

De rol van STABLE:

De voormalige eigenaar van Rosada Fashion Outlet heeft STABLE in 2016 gevraagd om in nauwe samenwerking de Designer Outlet Billund te ontwikkelen. STABLE is gevraagd vanwege het grote succes van Rosada Fashion Outlet, waarvoor STABLE verantwoordelijk was voor de projectontwikkeling, de leasingstrategie, de verhuur en het management.  

Als partner bij de opzet van de ontwikkeling van de Designer Outlet Billund heeft STABLE advies gegeven over de lay-out en de indeling van de commerciële ruimtes van in het toekomstige outletcentrum evenals een nieuw plan voor de toekomstige uitbreiding. De architectuur van gebouwen en landschap is verzorgd door de oorspronkelijke initiatiefnemer. Het plan is inmiddels aangepast aan het advies van STABLE. 

Aangezien er vele partijen zeggenschap hebben en de ontwikkeling aanzienlijk vertraagd werd, heeft STABLE besloten zich in dit stadium terug te trekken uit het project.

USP's

• 2.3 miljoen inwoners binnen 90 minuten reistijd.
• Geen outlet concurrentie binnen het verzorgingsgebied van 90 minuten.
• Gelegen naast Billund International Airport, het op een na grootste vliegveld van Denemarken met 3.1
   miljoen passagiers in 2016.
• Billund ontvangt 2.7 mio toeristen per jaar en kent 1.2 mio overnachtingen.
• Veel internationale toeristen uit met name Scandinavië, Duitsland en Rusland.
• LEGO House, de nieuwe LEGO-attractie, geopend vanaf september 2017.
• Aantrekkelijke regio met o.a. het grootste indoor Waterpark van Scandinavië, interessante dierentuin met
   safaripark en niet ver van de mooie Deense kust gelegen.
• 30 minuten verwijderd van de E45. De snelweg naar Aarhus in het Noorden en Hamburg in het Zuiden.

www.billundoutlet.com