Sinds 2006 heeft STABLE initiatieven genomen om in Sachsen nabij Leipzig een outlet te ontwikkelen. Ofschoon het bestemmingsplan de ontwikkeling van een outlet in Wiedemar, een klein plaatsje nabij Leipzig en Halle, toeliet, is door een jarenlange juridische procedure de ontwikkeling ernstig vertraagd. Eind 2011 is de juridische strijd gewonnen en kon de ontwikkeling beginnen. Echter in het plaatsje Brehna (15 km verderop) in het naastgelegen Bundesland Sachsen-Anhalt werd op dat moment ook een vergunning voor een outlet  afgegeven. Een bestaand winkelcentrum mocht daar omgebouwd worden tot outlet. Deze procedure duurde slechts een derde van de tijd, die kostte in het investeringsonvriendelijke Bundesland Sachsen. De Duitse ontwikkelaar van Brehna, ITG en STABLE hebben toen de handen in een geslagen om één succesvolle outlet te ontwikkelen in deze regio in plaats van twee met elkaar concurrerende outlets.

Plaats:              Brehna, Duitsland

Opening:          2016

Oppervlakte:   10.500 m2

Project:             Fashion Outlet Center

 

De rol van STABLE:

In 2012 hebben ITG, de eigenaar en ontwikkelaar van het winkelcentrum in Brehna, en STABLE een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de Outlet in Brehna gezamenlijk te ontwikkelen. Het was de eerste outlet in voormalig Oost Duitsland en vanwege de weersomstandigheden en de planologische randvoorwaarden is gekozen voor een overdekte variant. Er lag reeds een ontwerp met bouwvergunning gemaakt in opdracht van partner ITG. STABLE heeft nog belangrijke wijzigingen door weten te voeren waardoor het meer een Outletcentrum werd dan een doorsnee winkelcentrum. STABLE was verantwoordelijkheid voor de verhuur. In 2013 is gestart met de verhuur en bij start bouw was reeds 60% verhuurd, Bij de opening van Fashion Outlet Halle/Leipzig was zelfs meer dan 90% verhuurd aan nationaal en internationaal gerenommeerde merken.

Vanwege de afspraken tussen beide ontwikkelpartners had STABLE de rol van ontwikkelaar en verhuurder. Bij opening van de Outlet heeft Neinver een dusdanig bod neergelegd voor de huur en exploitatie van Fashion Outlet Halle/Leipzig dat tot gevolg had dat Neinver verantwoordelijk werd voor de exploitatie (inclusief management) van de outlet in Brehna.

USP'S

• Direct aan de snelweg A9 Munchen - Berlijn
• Vlakbij de snelweg A14 Dresden - Hannover
• Toegankelijk en zichtbaar vanaf de snelweg
• 50,000 to 70.000 passerende auto's per dag
• Verzorgingsgebied:
  60 minuten: 2,5 miljoen inwoners
  90 minuten: 6,2 miljoen inwoners

Plaats:              Brehna, Duitsland

Realisatie:        2018

Oppervlakte:   17.000 m2

Project:             Fashion Outlet Center (The Style Outlets Phase II)

 

De rol van STABLE:

Fashion Outlet Halle/Leizig was vanaf dag één een succes. Snel was dan ook duidelijk dat uitbreiding noodzakelijk was. Na de opening van Fase 1 heeft ITG voor Neinver het door STABLE ontworpen uitbreidingsplan met 6.500m² extra winkeloppervlak gerealiseerd. De totale oppervlakte van de Fashion Outlet Halle/Leipzig bedraagt nu 17.000m².

 

halle.leipzig.thestyleoutlets.de