Montabaur is het geografische centrum van de twee dichtbevolkte streken Rijn-Main en Rijn-Ruhr. Met een bevolkingsaantal van 17,5 miljoen in het gebied (reistijd tot 90 minuten) en met een voor FOC’s relevante vraag van 4,9 miljard euro/jaar, is er veel verkooppotentieel. Deze locatie, die goed bereikbaar is via het wegennet, biedt ook de ideale omstandigheden om klanten van verder weg aan te trekken.

Initiatiefnemer Ralph Dommermuth AG – eigenaar van een van Duitslands grootste internet aanbieders 1&1 – benaderde STABLE in 2004 met de vraag om in nauwe samenwerking Fashion Outlet Montabaur te ontwikkelen. STABLE werd gevraagd vanwege de ervaring met het ontwikkelen van Batavia Stad en de know-how van onderscheidende retail-concepten en het management van een outletcentrum in het bijzonder. Montabaur ligt centraal aan de autobaan A3 tussen Keulen en Frankfurt en heeft een eigen ICE treinstation.

Plaats:             Montabaur in Duitsland

Opening:         2015

Oppervlakte:  13.500 m2

Project:            Fashion Outlet Center

 

De rol van STABLE:

De daadwerkelijke bouw van Fashion Outlet Montabaur startte in 2013, na een lange periode van voorbereiding en heel veel juridische procedures. Met de kennis en ervaring van STABLE zijn de procedures succesvol doorlopen. Aansluitend heeft STABLE de leisurestrategie ontwikkeld en de verhuur en het management van Fashion Outlet Montabaur verzorgd.

De initiatiefnemer was verantwoordelijk voor de architectuur en de bouw van het outletcentrum. STABLE heeft advies gegeven over lay-out en de indeling van de commerciële ruimtes van het nieuw te ontwikkelen Outlet Center. Aan de hand van een uitgekiende leasingstrategie heeft STABLE de verhuur verzorgd. En met resultaat. Bij de opening van Fashion Outlet Montabaur in 2015 was 90% van de commerciële ruimtes verhuurd, een bijzondere prestatie bij nieuwe outletontwikkelingen in Europa. STABLE heeft het managementteam van het Fashion Outlet Center samengesteld en tot en met 2016 het Outletmanagement in opdracht van Ralph Dommermuth AG gevoerd. 

In 2016 heeft Ralph Dommermuth AG haar beleid ten aanzien van het management van de onroerend goed portefeuille gewijzigd. Fashion Outlet Center Montabaur is via een tender in z’n geheel verpacht aan één partij. Neinver heeft de tender gewonnen. Omdat Neinver een eigen organisatie voor outlet management heeft, is het complete STABLE managementteam overgenomen. Het oorspronkelijk team van STABLE werkt nu succesvol en naar tevredenheid in dienst van Neinver. 

USP'S

• Direct aan de snelweg A3 Keulen - Frankfurt
• 100.000 auto’s per dag
• Station van Hoge Snelheids Lijn (ICE)
• Verzorgingsgebied:
   60 minuten: 4,9 miljoen inwoners
   90 minuten: 17,5 miljoen inwoners

www.fashionoutletmontabaur.de