Start bouw van Fashion Outlet Zevenaar mogelijk, omgevingsvergunning is onherroepelijk.

Op 18 april 2019 heeft de gemeente Zevenaar de omgevingsvergunning voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar afgegeven. Nu de inzagetermijn verlopen is en er geen bezwaren zijn ingediend kunnen de voorbereidingen om de start van de bouw van Fashion Outlet Zevenaar ook officieel beginnen. 

Fashion Outlet Zevenaar wordt 17.600 m² (inclusief supermarkt) groot en zal meer dan 2.300 parkeerplaatsen krijgen. Fashion Outlet Zevenaar is een ontwikkeling van de Ontwikkelingscombinatie FOZ BV; een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International.

Kees Woltering directeur van Stable International toont zich zeer verheugd: “Wij kunnen nu daadwerkelijk de opdrachten gaan verstrekken voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar.  De interesse van merken, zowel nationaal als internationaal, is zeer groot en vele contracten zijn inmiddels ook al getekend, het gaat ons dus voor de wind. Onze Outlet biedt de merken ook een geweldig vooruitzicht. De architectuur van Fashion Outlet Zevenaar wordt zeer aansprekend, immers diverse kenmerkende gebouwen in de regio hebben gediend als inspiratiebron en zijn terug te vinden in de Outlet.”

Ideale ligging

Fashion Outlet Zevenaar is uitstekend bereikbaar door de nieuwe afslag aan de A12, maar ook door de ligging op nog geen 5 km van Duitsland. David van der Hulst directeur van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling: “Door de verbreding van de A12 en het doortrekken van de A15 vanuit Tiel/Rotterdam  is Fashion Outlet Zevenaar binnen een straal van 90 minuten rijden voor 30 miljoen mensen uitstekend bereikbaar.”

Toerisme

Fashion Outlet Zevenaar zal tussen de 90 en 100 verschillende merken krijgen, met zowel nationaal als internationaal aansprekende merken. Er zal eveneens een gevarieerd aanbod aan horeca aanwezig zijn, waardoor de bezoekers echt een volledig dagje uit kunnen beleven. Fashion Outlet Zevenaar verwacht ook bezoekers uit Duitsland te trekken en zal een belangrijke toeristische trekpleister voor Gelderland gaan worden. In de Outlet zal een informatiecentrum komen waar voor de regio de mogelijkheid wordt geboden om zich te kunnen presenteren. Nauwe samenwerking zal plaatsvinden met bureau Visit Arnhem/Nijmegen, waarmee reeds een overeenkomst is gesloten, maar ook met de ondernemersvereniging van binnenstad Zevenaar als andere grote en kleine toeristische attracties